Ιωάννης Αναστασιάδης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αυγή της Δημοτικής Ενότητας Σοχού του Δήμου Λαγκαδά. Το πρώτο από τα τρία παιδιά του Αναστάσιου και της Δέσποινας Αναστασιάδη. Παντρεμένος με την Δελήμπαλτα Βασιλική το γένος Ράμτσιου, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Δέσποινα, τον Αναστάση, τον Μιχαήλ και τον Γεώργιο. Πτυχιούχος λογιστικής της σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Σερρών.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας μένει και δραστηριοποιείται στον Λαγκαδά τα τελευταία 31 χρόνια.Από τα μαθητικά του χρόνια, ασχολήθηκε με τα κοινά και είχε ενεργή και διαχρονική συμμετοχή στα κοινωνικά, αθλητικά, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Είναι μέλος του συλλόγου πολυτέκνων « Άγιοι Πάντες». Ως επαγγελματίας λογιστής – ασφαλιστής, εξελέγει επί συνεχόμενες πενταετίες αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Από το 1998 και επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες, έχοντας την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος (στις δύο από αυτές πρώτος σε σταυρούς προτίμησης).

Στις εκλογές του 2010 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λαγκαδά με ποσοστό 52,5%.

Από το 2011 μέχρι το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος στην επιτροπή των προγραμμάτων Leader της Αναπτυξιακής Εταιρείας του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ με ομόφωνη απόφαση ανέλαβε και Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης.

Από το 2012 μέχρι σήμερα εκλέγεται ομόφωνα Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ είναι και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών (HELADA).

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα είναι Δημοτικός σύμβουλος.

Scroll to Top